Goudsmid Scholten

Shop

Onderhoud en reparaties

Schoonmaak

Ook edelmetalen oxideren en worden vettig en vuil. Sieraden verliezen dan hun glans en uitstraling. Ik neem ze graag onder handen om ze hun oorspronkelijke cachet weer terug te geven. Schoonmaken, poetsen, polijsten en eventueel kleine reparaties. 

Reparaties

Hoe vaak liggen waardevolle armbanden en kettingen niet in de kast omdat er een schakeltje of slotje kapot is. Voor een gering bedrag maak ik oude sieraden weer draagbaar en als nieuw.

Slijtage

Goud en zilver zijn relatief zachte metalen. Ringen, armbanden en kettingen vervormen en slijten door gebruik. Als een slotje of schakeltje erg dun is geworden bestaat het risico van verlies. Ik herstel dat in de oorspronkelijke staat, waardoor het sieraad weer jaren veilig mee kan.

Batterijtjes vervangen

Elk modern horloge heeft om de paar jaar een nieuw batterijtje nodig. Zelf klungelen met een mesje of schroevendraaiertje en een goedkoop knoopcelletje kan natuurlijk. Maar dan is de waterdichtheid én de levensduur van dat nieuwe batterijtje niet zeker meer. Als ik het doe, heb je die garantie wel. Bij een kostbaar horloge wel zo slim.

Open zagen

Ringen zitten vaak tientallen jaren om een vinger en gaan dan niet meer af. Voor een geplande operatie móet die ring dan soms tóch af. In het ziekenhuis zetten ze de schaar erin en kan de ring als verloren worden beschouwd. Ik kan de ring keurig recht doorzagen, zodat deze na de ziekenhuisopname weer zonder zichtbare schade aan elkaar gezet kan worden, desgewenst gelijk een maatje groter.