Wat kunt u in mijn Goudsmederij verwachten?

TROUWRINGEN

Trouwringen zijn de meest gedragen sieraden. Daarom moeten ze vooral lekker zitten, maar ook zeker volledig passen bij wie u bent. In een ontwerp gesprek, bespreken we alle mogelijkheden en toepassingen om tot jullie persoonlijke ringen te komen.


HERDENKING SIERADEN

Deze bijzondere gouden ring bestaat uit 2 trouwringen. Na dat haar mijn was overleden, heb ik zijn trouwring boven en onder haar trouwring door laten lopen. Dit ontwerp heeft ze zelf bedacht en ik heb het voor haar tastbaar kunnen maken.

 

Naast het vermaken van persoonlijke sieraden, kan ik voor u as-sieraden maken.

 

Voor altijd uw geliefde bij u dragen, is een sieraad met emotie


REPARATIES EN RESTAURATIES

Het repareren en/of restaureren van sieraden zijn veel voorkomende opdrachten. Het gaat van het eenvoudig herstellen van een breukje tot het geheel originele en nieuwe staat brengen van uw sieraad. Het resultaat is, ook voor mij, nog steeds iedere keer verbluffend.

U krijgt van mij uw sieraad altijd glanzend weer terug.


LASER GRAVEERMACHINE. 

De nieuwste techniek in ons ambacht, is de laser graveermachine. 

Met de laser zijn er zo veel mogelijkheden om uw sieraad nog persoonlijker te maken.

Denk aan een vingerafdruk van u geliefde,

een naam of tekst in eigen handschrift,

een foto om de herinnering van het moment nooit meer te vergeten.

 

De laser is daar in tegen geen handwerk meer,

maar heeft wel ontzettend veel met emotie te maken.

 

 

HAND GRAVEREN

Ik blijf het waarderen dat in ons ambacht nog ouderwetse handgraveurs zijn. Voor hun is het net als schrijven, ze gaan met hun graveersteker glijdend door het het materiaal heen. Ze kunnen bijvoorbeeld een monogram of familiewapen in een zegelring graveren. Het geeft wel wat meer dementie en karakteristiek dan vergeleken met de laser.

 

 

Mocht u een sieraad nog persoonlijker maken met één van deze graveer technieken? Dan geef ik tijdens een gesprek aan wat de keuzes zijn om de emotie op de juiste manier toe te passen.  


EDELSTENEN

Edelstenen geven vorm, een bepaalde waarde en voegen emotie toe aan het sieraad.

Een edelsteen kan op verschillende manieren en mogelijkheden in een sieraad gezet worden.

 


KNOPEN / RIJGEN

Parels, bloedkoraal of andere edelstenen knopen of rijgen is een vak apart. Ik heb de kennis en de materialen in huis om met deze methode, sieraden voor u te maken of te repareren.

 

Is uw parelketting niet meer zo mooi toen u het kocht?

Ik zal met u bespreken wat er allemaal gaat gebeuren. Bij de inlevering van uw parel ketting, schrijf ik meteen op hoeveel parel of kralen u achterlaat en zal de kosten vooraf met u afspreken.


 

FILIGRAINWERK

Deze oude techniek werd tot de zeventiende eeuw voornamelijk gebruikt om objecten te decoreren. Daarna werd de vormende techniek  gebruikt om kleinere voorwerpen te vervaardigen. In het heden worden er lange dunne draden van zilver of goud in elkaar gedraaid of gevlochten en wordt het nu vooral gebruikt als een onderdeel van een sieraad.

Waar filigrainwerk ook terug in wordt gezien is de Zeeuwse Knoop.

 

Deze techniek heb ik toe gepast in de hanger die u hier naast ziet. In deze hanger zit wel 12 meter draad van 0.3 mm dik.