Gedenksieraden


Gedenksieraden zijn één van de mooiste sieraden die er zijn. Ze geven jou een persoonlijke herinnering of u draagt uw geliefde altijd bij u. Waar u ook naar toe gaat.

In deze sieraden zitten veel emotie in en dat is de meeste waarde van het sieraad.

 

Tijdens het gesprek merk ik al snel, dat het als een verwerking word gezien

van belangrijke en/of emotionele moment in uw leven.  

Ik geef daarom u alle tijd en ruimte zodat u op uw manier het kan verwerken.

Ik zal meedenkend zijn en aandacht luisteren om tot uw persoonlijke sieraad te komen.


Al velen klanten heb ik in verschillende opzichten blij gemaakt. 

Hier ziet u de sieraden met emotie die ik heb gemaakt,

met het persoonlijk verhaal die er achter zit.


Mam, graag zou ik jou ring verder willen dragen? Maar ik draag mijn verlovingsring en trouwring al, zal ik het vast maken aan één van mijn ringen? Of zal ik de ring verwerken in een armband. Of zal ik een hanger van laten maken?’

Nadat ik haar verhaal en wensen had gehoord, zei ik tegen haar: als ik een hanger voor je maak, waar je de ring in vast kan zetten maar ook er uit kan halen. Dan kan je de ring als hanger en als ring dragen. Het idee vond ze prachtig, toen ik het ontwerp op papier had getekend vielen alle puzzel stukjes in elkaar en heb haar wensen tastbaar gemaakt.

De hanger is gemaakt van de 2 gouden ringen van haar moeder, wat gevestigd is op een zilveren ronde plaat. Het goud van haar moeder houden de witgouden ring vast. Op de achterkant zijn hun vingerafdrukken in een hartvorm er in gelazerd. Het is heel bijzonder dat ze dit nog samen kunnen bespreken en dat haar moeder de hanger nog ziet, voordat ze er niet meer is. -Goud met Emotie-Deze zegelring heb ik gemaakt met het goud van de klant. Hij wou het goud van zijn overleden vrouw en hun trouwringen, iets bijzonders van laten maken. Een massieve zegelring met zijn initialen en het hartje voor de liefde.

De letters en het hartje heb ik zelf met de hand er in gegraveerd. Hij vind het prachtig hoe ik zijn initialen er in heb gemaakt en als hij met zijn ring beweegt komen de letters tot leven. Hij draagt deze zegelring met veel liefde en zijn eigen persoonlijke waarde.Deze persoonlijke ring is van twee bestaande trouwringen, die nu 59 jaar geleden de verbintenis maakte van twee verliefde mensen. Ze gaven aan elkaar het ja woord, tot de dood hun scheid. Maar nog net geen 3 jaar gelden, is door haar wensen de afscheid er nooit geweest. Haar man is wel uit het oog maar ze draagt hem nu voor altijd met zich mee, waar ze ook naar toe gaat. Hun liefde en hun trouwringen zijn nu altijd met elkaar verbonden. Op de foto’s ziet u dat ik armbandjes, die ze altijd droeg, om heb gesmolten om zo de ringen met elkaar te verbinden. Er zat een roodgouden armbandje tussen waardoor het goud een warme kleur krijgt. Ik heb een binnen en een buiten ring van gemaakt, zodat de as van haar man tussen de trouwringen kan. Hun dochter heeft mee gekeken hoe ik de ring heb gevuld met het as van haar vader, dat was voor haar heel bijzonder. Nadat de ring met as was gevuld heb ik het dicht gemaakt met een puk. Een puk kan plaatselijk het goud dicht smelten. Een ideale manier om zo de ring niet te hoeven verhitten. De ring heeft nog meer emotie gekregen door de voorletters van hun namen en een freesia er in te lazeren.

De freesia stond ook op de rouwkaartZe had wit- en geelgouden sieraden van haar moeder en de trouwring van haar vader. Ze wou daarvan graag een bijzondere set van laten maken. Ze kwam zelf met het ontwerp en ik heb het voor haar mogelijk kunnen maken. Zoals u op de foto’s ziet heb ik het goud omgesmolten tot een nieuw sieraad maar, de emotie en herinneringen die in het goud zitten zullen voor haar nooit verdwijnen. Dit ontwerp was voor mij ook een uitdaging, hier is de moeilijkheidsgraad ook erg hoog. Als ik een foutje had gemaakt dan zou je het duidelijk zien door de strakheid. Maar gelukkig is het gelukt om zo strak mogelijk te werken en is deze set met veel persoonlijke herinneringen, een prachtige sieraden set geworden.